easy web creator

STRIPPINGUL VENOS

tratamentul clasic de excizie a venelor varicoase.

Tratamentul chirurgical clasic

By Dr. Cosmin Nicolescu posted July 20, 2016

Tehnica chirurgicala de baza a chirurgiei destinate refluxului vascular venos este reprezentata de intreruperea (ligatura si crosectomia) sistemului venos superficial epifascial sau sistemul safen respectiv excizia intregii retele venoase decompensate varicos.

Pe linga deconexiunea de la sistemul venos profund este necesara excizia intregului sistem venos superficial decompensat, deoarece prezenta acestuia realizeaza o comunicare intre portiunea decompensata si cea competenta a sistemului superficial ceea ce va accentua si mai mult decompensarea sistemului superficial adica va mari teritoriul venos varicos.

Initial au existat mai multe procedee chirurgicale de incizie, excizie paritiala, incizii pe portiuni extinde cu ligatura colateralelor pentru ca ulterior sa se dezvolte proceduri de smulgere sau stripping venos prin care colectoarele principale ale sistemului safen respectiv vena safena mare si/sau vena safena mica sa fie scoase din teritoriul lor prin doar 2 incizii - in situatia ideala. De multe ori este nevoie sa realizam incizii suplimentare si atunci discutam despre strippingul etajat.

Este o procedura clasica, standard, eficienta daca se trateaza toate venele varicoase decompensate dar necesita o recuperare postprocedurala si in ultima perioada este evitata datorita alternativelor chirurgicale termice de fototermocoagulare laser endovenos sau radiofrecventa.

Indiferent de varianta tehnica chirurgicala, tratanmentul chirurgical clasic reprezinta o solutie chirurgicala eficienta dar necesita o recuperare anevoioasa.

Pentru a beneficia de acest procedeu modern, trebuie ca afectiunea dumneavoastra sa fie diagnosticata clinic si paraclinic.


FORMULAR DE CONTACT

Va rugam sa completati toate cimpurile pentru a valida formularul.